Vintlux Lampenkap 1933

As low as € 204,95
Plan uw showroom bezoek

Waarom kiezen voor een Vintlux® lampenkap?

Een stijlicoon sinds 1933

Het ontwerp van de 1933 serie is geïnspireerd op het klassieke ontwerp van de iconische Engelse lampenkappen uit de jaren 30. De opening in de hals, die oorspronkelijk moest dienen om oververhitting te voorkomen, zorgt er nu juist voor dat de kap niet alleen functioneel verlicht maar ook een prachtig sfeerlicht verspreidt.

1933 Lampenkap
handgemaakt engeland

Handgemaakt in Engeland

De lampenkappen worden in Engeland met de hand op ambachtelijke wijze geproduceerd. Allereerst worden de stalen platen gespind en krijgt de lampenkap zijn iconische vorm, om vervolgens met de hand geëmailleerd te worden in een van de vele kleuren.

De geschiedenis van de 1933

Het design van de 1933 werd veel gebruikt gedurende de Britse industriële revolutie en voor het verlichten van werkplaatsen, fabrieken, molens en boerderijen. In de jaren 40 werd het model eveneens veel gebruikt in overheidsgebouwen alsook in de jaren 50 voor ziekenhuizen tijdens de introductie van de British National Health Service.

Geschiedenis
Producttekst

De Vintlux® Lampenkap 1933 is de blikvanger in uw interieur. Het ontwerp van deze lampenkappen is geïnspireerd op de iconisch Engelse lampenkappen uit de jaren 30. Het unieke ontwerp zorgt voor mooie lichtverspreiding, van zowel direct functioneel licht alsook sfeerlicht in de ruimte. De lampenkap is gemaakt in Engeland en met de hand geëmailleerd.

Stel uw eigen unieke Vintlux® samen

De lampenkap is gemaakt om te combineren met een E27 fitting. Voor een stijlvolle combinatie kunt u gebruik maken van een van de Vintlux 001 hanglampen. Het ontwerp van deze hanglampen sluit perfect aan op de stijl van de 1933 lampenkappen.

Wat u moet weten over de lampenkap 1933

  • Geschikt voor E27 fittingen
  • Iconisch ontwerp met bijzondere lichtverspreiding
  • Op ambachtelijke wijze gemaakt in Engeland
  • Gemakkelijk te reinigen en extreem slijtvast
  • 10 jaar garantie op de lampenkap
  • Hoogwaardige email afwerking
Meer informatie
TypeLampenkap
Collectie1933
MateriaalGeëmailleerd staal
Hoogte18,5 cm
Diameter34 cm
Gewicht1,54 kg
FittingE27
Max. wattageMax. 100 Watt
Garantie10 jaar